Aile Hukuku
Aile Hukuku ailelerin birlikte yaşama arzularının hukuk düzeninde düzenlenmiş kurallarını oluşturan hukuksal düzenlemelerdir. Ailenin temelinin oluşturulması için en önemli ve yapılması gereken ilk işlem evlilik işlemidir. Hukuksal kanunların gözettiği ve toplumun kabul ettiği ilk ailenin temelini oluşturan nokta Evliliktir.
Medeni hukuk kapsamında yer tutan ve nişanlanma, evlenme, boşanma ve evlat edinme gibi konuları kapsayan evrensel hukuk dalıdır. Bu hukuk dalı kadın hakları ve çocuk hakları gibi disiplini olan ve haklarını koruyan bağımsız bir daldır. Tüm bu alanlar Aile hukuku kapsamında değerlendirilmektedir.
Aile Hukuku
Aile hukuku ailelerin yasal haklarının korunmasını ve çocukların velasetlerinin belirlenmesini sağlamaktadır.Türk medeni kanunu ile düzenlenmiş bu yasalar aile hukukunun temelini oluşturmaktadır. Toplum düzeninin ve ailelerin hukuksal bütünlüğünün korunmasını sağlayan tüm toplumlar için çok değerli bir hukuk dalıdır.
Aile Hukuku evlilikte her iki tarafından haklarının korunmasını sağlayan en önemli hukuksal yapıdır. Aile içerisinde bireyler arasında meydana gelen anlaşmazlıkların düzenlenmesi ve bu anlaşmazlıklarda her iki tarafında hukuksal haklarının korunmasını sağlayan en önemli hukuki yöntemelikdir.
Aile hukuku çocukların hakları ve boşanmalar sonrasında onların korunması noktalarında da en önemli yapı taşını oluşturmaktadır.
Aile hukukları konularında açılan davalar çok çeşitli konuları kapsamaktadır. Bu noktalarda alanında profesyonel olmayan kişilerden alınacak yardımlar ve bu hizmetler sonrasında oluşturulacak protokoller eğer düzgün olmaz ise kişilerin uğrayabileceği hak kayıpları ve zararlar büyük olacaktır. Bu noktada mutlaka aile hukukunu bilen ve alanında uzman kişilerden destek alınması gerekmektedir.
Hukuk sistemleri özel ve ayrıntılı kollar ortaya koymaktadır ve toplum içerisinde ki devlet düzeni bu kurallar içerisinde sağlamaktadır. İşte bu aşamalardan bir de Aile hukuku olmaktadır. Ve aile hukuku sayesinde aile yapılanmasını ve içeriğini düzenlemektedir.
Bir aile içerisinde olması gereken tüm hukuksal aşamaları kapsamaktadır. Ve bunların sonuçları ile beraber açıklamaktadır. Bunları açıklamak gerekir ise;
- Suç prensibinin geçerli olduğu Boşanma konusu,
- Velilerin ve çocukların en önemli ilgili konularından biri olan Velayet ve görme hakkı konusu,
- Boşanma sonrasında Çocuk nafakası,
- Eş nafakası
- Dünya geneli ile ilgili olan Uluslararası medeni hukuk.
Aile Hukuku Avukatları Olarak Hizmetlerimiz
Ülkelerin temelini oluşturan ailelerin korunması için gerekli tüm düzenlemeleri kapsamaktadır. Bu hukuk dalı sayesinde boşanmalar da çocukların haklarının korunması temel ilkedir. Türk medeni kanunu kapsamında yer alan aile hukuku Aile mahkemeleri tarafından görülen uyuşmazlıkları çözmek ve sorunları gidermek adına hizmet vermektedir. Boşanma sebepleri ne olursa olsun bu davaların tamamı Aile mahkemeleri tarafından başlatılmalı ve sonuçlandırılmalıdır.
Boşanma davaları aile bireylerinden bir tanesinin aile mahkemelerine müraacatı sonrasında gerçekleşmektedir. Açılan dava da kanun maddeleri esas alınarak ve incelenerek mahkeme tarafından sona erdirilir.
Kadim Hukuk ve Danışmanlık olarak sizlerin ihtiyaçları halinde ;
- anlaşmalı boşanma davaları,
- çekişmeli boşanma davaları,
- evlilik sözleşmesi ve mal rejim sözleşmeleri,
- anlaşmalı boşanma protekolü, nafaka ve tazminat talepleri,
- evliliğin iptal davaları, ailenin korunması ve kadına şiddetin önlenmesi
- alanlarında tüm yetkilerimiz ve Kanun çerçevesi altında tedbir kararları,
- yabancı mahkemelerin verdiği boşanma kararlarının tanınması
- babalık davası,
- mal rejimi davaları
gibi hukuk alanlarında siz değerli Ailelerin tüm haklarını en iyi şekilde koruyabilmek için kanun çerçevesinde hizmetlerimizi sizlere sunmaktayız.
-
Koruma Talebi Dilekçe Örneği 6284 – Uzaklaştırma Dilekçesi
“Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” bir diğer adıyla İstanbul Sözleşmesinin…
Devamını Oku » -
Çekişmeli Boşanma Süreci, Ücreti ve Dava Dilekçesi
Boşanma, evlilik birliğini eşler hayatta iken hakim kararıyla sona erdirmenin yollarından biridir. Evliliğin bu yolla sona erdirilebilmesi için de kanunda…
Devamını Oku » -
Yaş Düzeltme, Küçültme ve Büyütme Davası – Dilekçe Örneği
Ülkemizde uzun yıllardan beri kişilerin nüfusa geç kaydedilmesi şeklindeki durumlarla karşılaşılmakta olup, bu durum kişilerin gerçek yaşlarının nüfusta farklı şekilde…
Devamını Oku » -
Boşanma Davasında Yetkili ve Görevli Mahkeme-Aile Hukuku
Boşanma davasında yetki ve görev meselesi, tüm davalarda olduğu gibi dava açılmadan önce araştırılması gereken bir husustur. Zira yanlış mahkemede…
Devamını Oku » -
Boşanma Avukatı Ücretleri – Boşanma Masraf Tutarları
Boşanma avukatı ücretleri dava açacak kişilerin en çok merak ettiği konulardan biridir. Çünkü avukatlık ücretini her avukata göre değişen, insanların…
Devamını Oku » -
Hastalık Boşanma Sebebi Midir? Medeni Kanun 165. Madde
Türk Medeni Kanunu’nda boşanma sebepleri belirtilmiş olup genel ve özel boşanma sebepleri olarak boşanma sebepleri ikiye ayrılır. Bu doğrultuda, akıl…
Devamını Oku » -
Boşanmada Mal Paylaşımı Davası – Boşanma Avukatı
Boşanmada mal paylaşımı en çok merak edilen konulardan biridir. Çünkü eşler boşandıktan sonra en sıkıntılı süreç malların paylaşımı konusunda yaşamaktadır.…
Devamını Oku » -
Akıl Hastalığı Nedeniyle Boşanma Davası – Dilekçe Örneği
Akıl hastalığı nedeniyle boşanma davası, 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 165. maddesinde düzenlenmiştir. Maddeye göre, “Eşlerden biri akıl hastası olup…
Devamını Oku » -
Cinsel Sorunlar Nedeniyle Boşanma – İspat ve Yargıtay Kararı
Cinsel sorunlar nedeniyle boşanma, özünde yaygın bir boşanma sebebi olmakla birlikte özellikle ülkemizdeki değer yargıları sebebiyle asıl boşanma sebebi cinsel…
Devamını Oku » -
Koruma Tedbiri ve Uzaklaştırma Kararı
Koruma tedbiri ve uzaklaştırma kararı 6284 kapsamında verilen hızlı ve etkili bir önlemdir. Şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan…
Devamını Oku »