Terk Nedeniyle Boşanma Davası Dilekçe Örneği

terk nedeniyle bosanma davasi dilekce ornegi

Terk nedeniyle boşanma davası dilekçe örneği ile boşanma davası açabilirsiniz. Aşağıda Kadim Hukuk olarak sizlere terk nedeniyle boşanma davası dilekçe örneği verdik. Fakat her boşanma davası kendi içinde özel durumlar içerdiğinden kendinize göre revize ederek dava açmanızı öneririz. Paylaştığımız dilekçe size sadece yok gösterici olacaktır. Terk nedeni ile boşanma konusunu kısaca özetleyecek olursak; eşlerden birinin evlilik birliğinden kaynaklı yükümlülüklerini yerine getirmemek amacıyla diğer eşi terk ettiği veyahut haklı bir sebebe dayanmaksızın ortak konuta geri dönülmediği takdirde ayrılık, en az altı ay sürmüş ve bu durumun devam etmesi halinde hakim tarafından terk eden kişiye ihtar çekilecektir. Hakim tarafından yapılan bu ihtarında sonuçsuz kalması durumunda kişinin terk eden eşe karşı boşanma davası açabilmesi mümkün olacaktır. Bununla birlikte kişi eşi tarafından ortak konuttan zorla çıkarttırılmış ve geri dönmesinin de engellendiği durumlarda yine terk nedeni ile boşanma davası açabilecektir.

Yol gösterici olması açısından aşağıda “Terk Nedeniyle Boşanma Davası Dilekçe Örneği” ana hatlarıyla yer almaktadır. Fakat her somut olayın, her bir bireyin terk edilme hikayesinin ve yaşanan olayların farklı olduğu düşünüldüğünde dilekçelerin içeriklerinin de birbirinden farklı olacağı unutulmamalıdır. Dilekçede yazılacak olay örgüsünün(açıklamalar), delillerin ve talep edilecek hususların farklılık arz edecektir. Bundan dolayı boşanma alanında uzman boşanma avukatından avukatlık hizmeti alınması, gerek dilekçelerin hazırlanması gerekse de dava sürecinin hak kaybına uğramadan sürdürülmesi açısından faydalı olacaktır.

Terk Nedeniyle Boşanma Davası Dilekçe Örneği Word – Pdf

Terk nedeniyle boşanma davası dilekçe örneği ile boşanma davası açmadan önce bilmeniz gereken hususlar vardır. Terk eden eşe 2 ay içerisinde konuta dönmesi için ihtarda bulunulması gerekmektedir. 31.03.2011 tarihinde Medeni Kanun’un 164/2. Maddesinde yapılan değişiklik sonucu artık sadece mahkemeler değil noterler kanalıyla da terk eden eşe eve dönmesi yönünde ihtar yapılabilecektir. Boşanma Davası’nda görevli mahkeme, Aile Mahkemesidir. Aile Mahkemesi bulunmayan yerlerde ise Asliye Hukuk Mahkemesi, Aile Mahkemesi sıfatıyla bu davayı görecektir. Yetkili mahkeme ise; eşlerden birinin yerleşim yeri veya davadan önce son defa 6 aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesidir. Terk nedeniyle boşanma davası dilekçe örneği ile dava açarken bu hususlara dikkat etmeniz gereklidir.

…………… NÖBETÇİ AİLE MAHKEMESİ’NE

DAVACI: Ad Soyad (T.C. Kimlik No) – Adres

ADRES:

VEKİLİ: Av. Umur YILDIRIM

ADRES: Söğütözü Mah. Söğütözü Cad. No:2 Koç İkiz Kuleleri B Blok Kat:4 Daire:7, 06530 Çankaya Ankara

DAVALI: Ad Soyad (T.C Kimlik No)

ADRES:

KONU: Müvekkilim ile davalı eşi arasındaki evlilik birliği; davalı tarafın müvekkil ile oturdukları ortak konutu terk etmesi ve mahkeme kanalınca ihtarname çekilmesine rağmen ortak konuta geri dönmemesi sebebiyle tarafların BOŞANMASINA, müvekkilim lehine 1.000.000,00 TL Maddi, 1.000.000,00 TL Manevi tazminata HÜKMEDİLMESİ ile müşterek çocuğun velayetinin tarafımıza BIRAKILMASINA karar verilmesi istemli dava dilekçemizdir.

DAVA DEĞERİ: (Mal varlığına ilişkin davalarda) 

AÇIKLAMALAR

(Bu kısım maddeler halinde Kanun Koyucunun belirtmiş olduğu usul kapsamında somut olayın içeriği gözetilerek doldurulmalıdır.)

  1. Taraflar ….. yılından bu yana evlidirler. Ekte sunulan nüfus kayıt örneğinde de görüleceği üzere bu evliliklerinden ……….. doğumlu kızları/oğulları ……  olmuştur.(EK Nüfus Kayıt Örneği)4
  2. Davalı eş ile müvekkilimiz evlilik süreçlerinin başından itibaren süre gelen davalı eşin davranışlarından kaynaklı sorunlar yaşamaktadırlar. Bu sorunlar son 2 yıl içerisinde artarak devam etmiştir. Davalı taraf bu sorunlarla beraber evlilik birliği boyunca birlik görevlerini yerine getirmemiş, eşine ve çocuklarına karşı ilgisiz tavırlar sergilemiştir. Bu süreçte sıklıkla evi terk eden davalı taraf sonrasında eve geri dönmüş, müvekkilimiz evlilik birliğinin devamı için elinden geleni yapmıştır. Ancak davalı taraf evi son terk ediş tarihinden itibaren ortak konuta geri dönmemiştir.
  3. Davalı taraf müşterek evi birlik görevlerini yerine getirmemek amacıyla terk etmiştir. Davalı eş son olarak müvekkilimiz ile yaşadığı ortak konutu …/…/… tarihinde sorular çıkartarak şekilde terk etmiş ve 9 aydır geri dönmemiştir. Davalı eş yakın çevresine müvekkilimizin eş olarak kendisine uygun olmadığını çocuklarının ihtiyaçlarından sıkıldığını, yeni bir hayata başlamak istediği anlatımlarında bulunmuştur. Bu durum ekte sunduğumuz tanıkların anlatımları ile açıkça görülecektir. (EK 2)
  4. …… (Bu kısımda iddia edilen hususa ilişkin yaşanan olaylar açıklanmalı; herkesin kendi olay örgüsü gözetilerek dilekçe oluşturulmalıdır.)
  5. Müvekkil, davalının eve dönmesi için mahkeme kanalıyla ihtar çekmiş, eşini eve dönmesi için ikna etmeye çalışmıştır. İlan yoluyla yapılan ihtar üzerinden iki ay geçmesine rağmen davalı eve dönmemiştir.
  6. İhtarnamenin noter vasıtasıyla çekilmesi halinde ise, bu durum şu şekilde ifade edilebilir: Müvekkil, …/…/… günü evden çıkıp bir daha geri dönmeyen davalı eşine yasal prosedüre uygun olarak, terk olayının üzerinden dört ay geçtikten sonra, …. … Noterliği’nin …/…/… tarihli ve … yevmiye numaralı ihtarnamesi ile, kendisine evine dönmesi için çağrıda bulunmuştur. Ancak, söz konusu ihtarnamenin tebliğinden bu yana geçen iki aylık süreye rağmen, yapılan çağrıya olumlu yanıt alamamıştır.

Tebliğ edilen ihtara rağmen haklı bir sebebi olmaksızın ortak konuta dönmeyen davalı eş ile müvekkil arasındaki evlilik birliğinin devam etmesi mümkün olmadığından işbu davanın açılması gerekliliği hasıl olmuştur.

İşbu sebeple, tarafların terk nedenine dayalı olarak boşanmalarına, müşterek çocuğun velayetinin dava devam ederken tedbiren ve dava sonunda kesin olarak müvekkil anneye verilmesine, müşterek çocuğun bakım ve ihtiyaçları için aylık …. TL dava devam ederken tedbiren ve dava sonunda iştirak nafakası olarak devam etmek üzere nafaka ödenmesine ve davacı müvekkile aylık ……. TL dava devam ederken tedbiren ve dava sonunda yoksulluk nafakası olarak devam etmek üzere nafaka ödenmesine karar verilebilmesi için ilgili davayı açma zarureti hasıl olmuştur.

HUKUKİ DELİLLER: Tanık, bilirkişi, keşif, nüfus kayıt örneği ve ilgili her türlü yasal delil. (Terk iddiasını ispatlayacak deliller burada belirtilmelidir.)

HUKUKİ SEBEPLER: TMK, HMK ve ilgili her türlü yasal mevzuat.

SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda ayrıntılı olarak açıklanan nedenlerle;

  1. Davamızın kabulü ile tarafların terk nedeniyle BOŞANMALARINA,
  2. Müşterek çocuğun velayetinin dava devam ederken tedbiren ve dava sonunda kesin olarak müvekkil anneye verilmesine,
  3. Davacı müvekkile aylık ……. TL dava devam ederken tedbiren ve dava sonunda yoksulluk nafakası olarak devam etmek üzere nafaka ödenmesine,
  4. Müşterek çocuğun bakım ve ihtiyaçları için aylık …. TL dava devam ederken tedbiren ve dava sonunda iştirak nafakası olarak devam etmek üzere nafaka ödenmesine,
  5. Davalı tarafın ağır kusurlu olması nedeniyle lehimize 1.000.000 TL maddi tazminata ve davalı tarafça gerçekleştirilen ağır kusurlu davranışlar nedeniyle müvekkilimizin yaşamış olduğu elem ve üzüntünün bir nebze telafisi için 1.000.000 TL manevi tazminata hükmedilmesine,
  6. Yargılama giderleri ile vekalet ücretinin davalı tarafından ödenmesine karar verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz.

               Davacı Vekili

           Av. Umur YILDIRIM

EKLER:

  1. Nüfus Kayıt Örneği
  2. Tanık Listesi

Terk nedeniyle boşanma davası dilekçe örneği ile dava açmadan önce boşanma avukatından profesyonel hukuki destek alınması önemlidir.

anlasmali bosanmanin cekismeli bosanmaya donusmesi

Anlaşmalı Boşanmanın Çekişmeli Boşanmaya Dönüşmesi

Nafaka indirim davası, nafaka yükümlüsü ya da alacaklısının maddi durumunda gelen değişiklik sebebiyle nafaka miktarının değiştirmek için açılan davaya denir. […]

velayeti annede olan cocugun babaya gitmek istememesi

Velayeti Annede Olan Çocuğun Babaya Gitmek İstememesi

Nafaka indirim davası, nafaka yükümlüsü ya da alacaklısının maddi durumunda gelen değişiklik sebebiyle nafaka miktarının değiştirmek için açılan davaya denir. […]

aldatmada cocugun velayeti kime verilir

Aldatmada Çocuğun Velayeti Kime Verilir?

Nafaka indirim davası, nafaka yükümlüsü ya da alacaklısının maddi durumunda gelen değişiklik sebebiyle nafaka miktarının değiştirmek için açılan davaya denir. […]

X
kadim hukuk ve danışmanlık