Devlet Memurları Kanunu 18. Madde (DMK); güvenlik başlığı altında kanundaki haller dışında memura son verilemeyeceği düzenlenmiştir.
Devlet Memurları Kanunu 24. Madde (DMK); kovuşturma ve yargılama hususlarında memurların özel hükümlere tabi olduğu belirtilmiştir
Devlet Memurları Kanunu 6-7-8-9. Madde (DMK); sadakat, tarafsızlık, devlete bağlılık, davranış, işbirliği ve yurt dışında davranış hususlarını düzenlenmiştir.
İdari Yargılama Usulü Kanunu 37. Madde (İYUK); "Vergi Uyuşmazlıklarında Yetki" hususunu detaylıca hüküm altına almıştır.
İdari Yargılama Usulü Kanunu (İYUK) 10. maddesi; İdari Makamların Sükûtu başlığı altında idari makamlara başvuruya dair düzenlenmiştir. İdari işlem ve […]
Askeri Ceza Kanunu 95. madde; hilafı salahiyet askerlik işleri için toplananlar ve müzakere yapanların cezaları hususunda düzenlenmiştir.
Askeri Ceza Kanunu 94. madde; isyan muharriki ve cezasına dair düzenlenmiştir.
Askeri Ceza Kanunu 93. madde; muharrik ve cezasına dair düzenlenmiştir. Suç teşebbüs derecesinde kalmışsa muharrik üç aydan iki seneye kadar ceza verilir.
Askeri Ceza Kanunu 92. madde; tahrik suretiyle madunun yaptığı suçlar hakkındaki cezaların nasıl indirileceği düzenlenmiştir.
Askeri Ceza Kanunu 91. madde; amire ve mafevka fiilen taarruz edenlerin cezaları düzenlenmiştir.
Askeri Ceza Kanunu 90. madde; mukavemet ve cezası düzenlenmiştir.
Askeri Ceza Kanunu 85. madde; amir ve mafevkine hakaret edenlerin cezaları düzenlenmiştir.
Devlet Memurları Kanunu 20. Madde (DMK); çekilme başlığı altında memuriyetten çekilme esaslarını düzenlemiştir.
Askeri Ceza Kanunu 84. madde; yalan yere şikayet suçu düzenlenmiştir. Doğru olmadığını bildiği iddialarla şikayete kalkışan üç aya kadar hapis verilir.
Askeri Ceza Kanunu 78. madde; düşman tarafına, yabancı memlekete kaçanlar hakkında mali ve fer'i cezalar düzenlenmiştir.
Askeri Ceza Kanunu 81. madde; askerlikten kurtulmak için hile yapanlara dair düzenleme ve cezayı yaptırımı hükme bağlamıştır.