0 (312) 911 9553
·
info@kadimhukuk.com.tr
·
Pzt-Cuma 09:00-18:00
Danışmanlık

Devlet Memurları Kanunu 90. Madde (DMK)

11devlet memurları kanunu 90 madde

Devlet Memurları Kanunu 90. Madde (DMK)

Birleşemeyecek Görevler

Devlet memurlarına, vekalet görevi, ikinci görev veya ders görevlerinden ancak birisi verilebilir. Öğretmenlerin idari görevi bu hükmün dışındadır. Bir memurun üstünde birden çok ücretli vekalet görevi veya ikinci görev bulunamaz.

Devlet Memurları Kanunu 90. Madde Açıklaması

Devlet memurlarına ikinci bir görevin verilmesi kural olarak 87. madde ile yasaklanmıştır. Bir memurun kadrosundaki görevine, bütün gününü ve zamanını ayırması da ilke olarak kabul edilmiş, ancak kamu hizmetlerinin aksamadan yürütülebilmesini sağlamak ve özellikle bazı hizmet sahalarında eleman sıkıntısı çekilmesi nedeniyle, bu ilkeye bazı istisnalar getirmiştir. Esasen kadrolar bir memurun bütün çalışma gücünü ve zamanını kapsayacak şekilde saptanmıştır. Buna karşın, yasa ile getirilen istisnai hükümlerle memurlara asıl görevinin yanında:

  1. Vekalet görevi,
  2. İkinci görev,
  3. Ek ders görevi,

İkinci görev olarak verilebilmektedir. Ancak, memurlara esas görevleri yanında yukarıda gösterilen ikinci görevlerden yalnız birisi verilebilir. Bu hususu düzenleyen yasanın 90. maddesine göre: Devlet memurlarına vekalet görevi, ikinci görev veya ders görevlerinden ancak birisi verilebilir.

  • İlgili Makale: 
  • 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu (DMK) Tam Metin: 

Devlet Memurları Kanunu 90. madde emsal karar aramak için https://karararama.danistay.gov.tr/

devlet memurları kanunu 90 madde dmk
devlet memurları kanunu 90 madde dmk

] }


Avatar

1990 yılında Kırıkkale’de doğan Umur Yıldırım, orta öğrenimini Bursa Polis Koleji’nde tamamladıktan sonra yüksek öğrenimine Ankara Polis Akademisi’nde başlamış ve 2011 yılında ayrılmıştır. Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne başlayarak başarı burs ile üç yılda dönem ikincisi olarak mezun olmuştur. Halen tam burslu olarak Çankaya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü-Kamu Hukuku Bölümünde yüksek lisansına devam etmekte olan Umur Yıldırım, Kadim Hukuk ve Danışmanlık Bürosu’nun kurucusudur.

Yorum Yazın