İçerik Başlıkları
İşsizlik maaşı ne kadar sorusu işsiz kalan kişilerin en çok merak ettiği konulardan biridir. İşsizlik maaşı çalışırken aldığınız ücrete göre değişmektedir. Herkese aynı işsizlik maaşı ödenmez. İşçiler, işten çıkarılmaları durumunda bir gelire ihtiyaç duyacaklar. Bu gelir de yeni bir işe giremedikleri takdirde işsizlik maaşı olacaktır. İşsizlik maaşı; sigortalı işsizlere kanunda belirtilen şartları taşımaları halinde işsiz kaldıkları dönem için belirli süre ve miktarda yapılan ödemeye denir. Asgari ücrete yüzde 54,66 zam oldu ve en düşük işsizlik maaşı 3.972,82 TL, en yüksek işsizlik maaşı ise 8.006,4 TL oldu. Bu rakam asgari ücrete göre hesaplanan miktardır.
İşsizlik maaşı ne kadar sorusunu cevaplamadan önce işsizlik maaşı nedir, en düşük ve en yüksek işsizlik maaşı ne kadar, işsizlik maaşı kaç ay alınır ve işsizlik maaşı başvuru hususlarını detaylıca açıklayacağız.

En Düşük İşsizlik Maaşı Ne Kadar?
İşsizlik maaşı, işçinin ortalama brüt kazancının %40 kadar işsizlik maaşı ödemesi yapılır. En fazla işsizlik ödeneği ise aylık brüt asgari ücretin %80’inden fazla olamaz.
- En düşük işsizlik maaşı 3.972,82 TL’dir
En Yüksek İşsizlik Maaşı Ne Kadar?
İşsizlik maaşı, işçinin ortalama brüt kazancının %40 kadar işsizlik maaşı ödemesi yapılır. En fazla işsizlik ödeneği ise aylık brüt asgari ücretin %80’inden fazla olamaz.
- En yüksek işsizlik maaşı 8.006,4 TL’dir
İşsizlik Maaşı Nedir?
İşsizlik maaşı; sigortalı işsizlere kanunda belirtilen şartları taşımaları halinde işsiz kaldıkları dönem için belirli süre ve miktarda yapılan ödemeye denir. İşsizlik maaşı alma koşulları;
- Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,
- Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,
- Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,
- Hizmet sözleşmesinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmaktır.
- 30 gün içerisinde başvurulmaması halinde, başvuruda gecikilen süre, toplam hak sahipliği süresinden düşülmektedir.

İşsizlik Maaşı Başvuru
Hizmet sözleşmesinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine başvurmak gerekmektedir. Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek, avukatıyla veya elektronik ortamda http://www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilir. Mücbir sebepler dışında 30 gün içerisinde başvurulmaması halinde, başvuruda gecikilen süre, toplam hak sahipliği süresinden düşülmektedir.
İşsizlik maaşı ödenebilmesi için sigortalı işsizlerin iş almaya hazır durumda olması gerekmektedir. İşsizlik ödeneği başvurusu ile kişinin iş arayan kaydı yapılmakta veya güncellenmektedir. Böylece sigortalı işsizlerin danışmanlık, işe yerleştirme ve mesleki eğitim hizmetlerini alması sağlanmaktadır. Dolayısıyla, vekâletname ile başvuru yapılması imkanı bulunmamaktadır.