En iyi avukatlar diye bir tabir sadece halk arasında vardır. Normalde bu şekilde en iyi, en başarılı veya en bilgili gibi dereceleri yapabilecek bir kısas yoktur. 4 yıllık hukuk fakültesi eğitimini tamamlayan kişiler 1 yıllık staj eğitimlerini de tamamladıktan sonra ruhsatlarını alırlar. Ruhsat töreninden sonra avukat olarak görevlerine başlayabilirler. Her ilde ve ilçede, kendi alanında uzman birçok avukat bulunmaktadır. Özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde çok fazla avukat bulunmaktadır. Alanında uzman ve tecrübeli avukatlar ile kişinin mahkemede savunulması, arabuluculuk görüşmelerinin sağlanması, dilekçelerinin yazılması gibi süreçler başarı ile yürütülür.
Türkiye’deki en iyi mesleklerden biri avukatlık mesleğidir. Türkiye’de sokaklarda gezerken başımızı çevirdiğimiz her yerde avukat tabelası görürüz. Adliyelerde yüzlerce avukata rastlıyoruz. Bir boşanma davasında boşanma avukatını televizyonda yorum yaparken görüyoruz. Türkiye’de en saygın mesleklerden biri olan avukat mesleği son zamanlarda tehlike altında. Ülkemizde ve Kuzey Kıbrıs’taki hukuk fakültelerinden her yıl yüzlerce avukat mezun olmaktadır. Avukat bolluğu nedeniyle iş hacmi azalmaktadır. Avukat olmak eskisi kadar iyi gelir sağlamıyor. Ancak, yine de çok kazanan avukatlar var.
Kişinin hukuki bir sorun yaşadığı zamanlarda strese girmesi ve ne yapacağını bilmemesi olası bir durumdur. Ancak bu durumlarda alanında uzman ve yetkili bir avukatın yardımı ile kişinin bu süreçten kurtulması mümkündür. En İyi Avukatlar ile çalışma sağlanması kişinin hukuki uyuşmazlıklardan kurtulması için önem arz eder. Kadim Hukuk ve Danışmanlık olarak bu yazımızda alanında uzman ve tecrübeli En İyi Avukatlardan bahsedeceğiz.
Nasıl Avukat Olunur?
Kişinin avukat olabilmesi için, ilköğretim, ortaöğretim eğitimlerinden sonra üniversite sınavına girmesi gerekir. Üniversite sınavından belirli bir sıralama yaptıktan sonra, hukuk fakültesi olan bir okulda eğitim alınır. 4 yıllık üniversite eğitiminden sonra kişi mezun olur. Mezuniyetten sonra kişinin Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı’na girmesi ve başarılı olması gerekir. Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı 24.10.2019 tarihinden sonra hukuk fakültesine kayıt yaptıran kişiler için zorunludur.
Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı’na girmesi gereken kişiler sınava girip başarılı olduktan sonra, sınav kendisi için zorunlu olmayanlar ise hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra bir baroya başvuru yaparak staj kaydını oluşturur. Staj süresi 6 ay adliye stajı ve 6 ay da avukat yanı stajı olmak üzere toplam 1 yıldır. Stajın bitmesi ile kişi ruhsat için başvuru yapar, harçlarını öder ve artık avukat olmak için hazırdır. Ancak avukatlar yalnızca 1 baroya kayıt olabilir. Kişi kendisini çeşitli eğitimlerle, seminerlerle geliştirerek alanında uzman bir avukat olarak mesleğini icra edebilir.
En İyi Avukatlar Kimlerdir?
Avukat denildiğinde daima en iyi aranır. En iyi avukat kim ise onunla yola çıkmak istenir. Doğru olanda tabi ki budur. En iyi avukatlar diye bir tabirin aslında olmadığını, halk arasında söylenen bir tabir olduğunu üstte açıkladık. Fakat en çok kazanan avukatlar vergihttps://dijital.gib.gov.tr/ sıralamasına göre söylemek mümkündür. En çok kazanan avukatlar en iyi avukatlar ile bir tutmak mümkün değilse de kazançları bakımından en iyi kazanan avukatlar şu şekildedir;
- Gönenç Gürkaynak
- Serdar Paksoy
- İsmail Esin
- Ahmet Pekin
- Şehmuz Ahmet Sedid Kurutluoğlu
- Cüneyt Yüksel
- Serdar Paksoy
En İyi Avukatta Olması Gereken Özellikler
Bir kişinin iyi bir avukat olması için öncelikle iyi bir araştırmacı olması gerekir. Kişinin hem içtihatları hem mevzuattaki yeni değişiklikleri sürekli araştırması gerekir. Ancak bu araştırma yeteneği tek başına yeterli olmayacaktır. Çünkü kişinin elde ettiği bu bilgileri müvekkiline iyi bir şekilde aktarması gerekir. Müvekkille ve diğer meslektaşlarla hatta Adalet Bakanlığı bünyesindeki tüm görevlilerle iletişim bu noktada çok önemlidir. Ki kişinin etkili bir şekilde konuşması ve hitap etmesi de önemlidir.
Avukatın iyi bir konuşmacı olmasının yanı sıra iyi bir dinleyici olması da gerekmektedir. Çünkü müvekkilin yaşadıklarını ya da problemlerini anlatması esnasında avukatın en iyi şekilde dinlemesi gerekmektedir. Bunun dışında avukatın gerekli araştırmaları yapıp kişinin ilerleyen süreçlerinde karar vermesi gerekir. Tabi bunların hepsi avukatın azmi ve sabrı ile gerçekleşecektir. Kısaca bir avukat sürekli kendisini geliştirmeli, müvekkilini ve diğer çalışanları iyi bir şekilde dinlemeli ve etkili bir şekilde konuşmalıdır.
En İyi Avukat Olmak İçin Tavsiyeler
Bir avukat mesleğini icra ederken şeffaf olmalıdır. Bu müvekkiline karşı yaptığı tüm işleri müvekkiline anlatmasıdır. Müvekkil dosyayı talep ettiği takdirde her türlü evrak avukat tarafından verilmelidir. Müvekkil avukata çeşitli bilgiler aktarabilir. Bu bilgilerin çoğu da özel hayatı ile ilgilidir. Avukat öğrendiği tüm bilgileri sır gibi saklamakla yükümlüdür. Bunun bir kolu da avukatın müvekkili aleyhine tanıklıktan çekilmesi gerektiğidir. Sır tutma yükümlülüğü belirli bir süreyi kapsamaz. Avukat süresiz bir şekilde sır saklama yükümlülüğüne uymak zorundadır.
Avukat üstlendiği bir davadaki çekişmeli hakları edinemez. Ancak işten çekilirse o hakları edinmek için çeşitli yollara başvurabilir. Bir avukatın mesleğinde başarılı olması için bağımsız bir şekilde hareket etmesi gerekir. Bunun dışında bir davada avukatın zıt menfaatleri olan iki kişiyi savunması mümkün değildir. Yeni başlayan bir avukat ile 20 yıllık bir avukat arasında kıdem açısından herhangi bir fark yoktur. Yani bir avukatın mesleğinde ustalaşması ile yıllar arasında bir orantı bulunmamaktadır.
İyi Bir Avukatların Baktığı Davalar
İyi bir avukat, bireysel davaların yanı sıra şirketler için sözleşmelerin hazırlanması ile de ilgilenir. Hem danışmanlık hizmeti hem arabuluculuk hizmeti hem de dava aşamalarında iyi bir avukattan yardım alabilirsiniz. Günümüz ekonomik koşullarında küçük bedelli sözleşmelerin bile alanında uzman bir avukat ile hazırlanması gerekir. Bir avukat çoğu alanda uzmanlaşsa da her türlü davaya bakabilir.
Bir avukat ruhsatını aldıktan sonra devlette avukat olarak çalışabileceği gibi serbest avukatlık da yapabilir. Kişinin devlet avukatı olabilmesi için gerekli şartları taşımalı, KPSS’ye girmeli ve yeterli puan almalıdır. Ardından atandığı kurumun davaları ile ilgilenir. Ancak serbest avukat olarak mesleğini icra ederse, ya kendi hukuk bürosunu açar ya da başka serbest avukatların yanında bağlı olarak çalışırlar. Alanında uzman en iyi avukatların ilgilendiği dava türleri ise şu şekilde özetlenebilir:
- Aile Hukuku
- Bilişim Hukuku
- Ceza Hukuku
- Fikri ve Sınai Haklar Hukuku
- İş Hukuku
- Sosyal Güvenlik Hukuku
- İcra ve İflas Hukuku
- Miras Hukuku
- Taşınmaz Hukuku
- Tüketici Hukuku
- Gayrimenkul Hukuku
- İdare ve Vergi Hukuku
- Kişisel Verilerin Korunması ve Bilişim Hukuku
- Şirketler Hukuku
- Sigorta Hukuku
- Sözleşmeler Hukuku
- Şirketler Hukuku
- Ticaret Hukuku
- Tüketici Hukuku
- Vergi Hukuku
- Yabancılar Hukuku